miercuri, 21 ianuarie 2009

Beneficiile ardeiului iute


Ardeiul iute este un bun antiinflamator dacă este aplicat sub formă de pastă ori unguent pe zona afectată.Pasta se obţine prin pasarea a 2-3 ardei iuţi cu maşina de tocat.Se pune apoi într-o batistă sau tifon şi se aplică pe zona dureroasă.Unguentul se găseşte în magazinele naturiste.Pentru crampele cauzate de cârcei, este recomandat consumul de ardei iute în alimentaţie.

Tratează problemele digestive
Tinctura de ardei iute uşurează digestia, protejează mucoasa stomacală şi favorizează eliminarea gazelor intestinale.Se administrează câte o jumătate de linguriţă cu preparat diluat în puţină apă, de trei ori pe zi.

Încetineşte îmbătrânirea
Un ardei iute pe zi ţine radicalii liberi la distanţă, ajută organismul să se imunizeze şi alungă oboseala.În plus se crede despre el că stimulează eliberarea de endorfine, aşa numiţi ,,hormoni ai fericiri”.

Redă vigoare firului de păr
Dacă ai probleme cu căderea părului , încearcă tinctura cu ardei iute.Înainte de a te spăla pe cap, fricţionează pielea capului cu puţină tinctură şi las-o să acţioneze o jumătate de oră, după care te poţi spăla.Ai grijă să foloseşti un şampon ,,moale” recomandat spălărilor frecvente.Repetă de două ori pe săptămână, timp de o lună.Ardeiul stimulează circulaţia sangvină, întărind rădăcina firului de păr.

Reţetă de tinctură
Taie foarte mărunt vreo 10 ardei iuţi şi pune-i într-un borcan de 800 de ml.Toarnădeasupra 500 ml de alcool alimentar de 70 de grade şi închide-l cu un capac.Lasă-l la macerat 10 zile, timp în care mai scutură puţin borcanul.La final, strecoară preparatul şi toarnă-l în sticluţe mai mici închise la culoare.

Un comentariu:

Anonim spunea...

SUPER ACEASTA LEGUMA !!! EU SUNT SUFERIND DE O BOALA NEURODEGENERATIVA , SI MA SIMT FOARTE BINE DUPA CE CONSUM ARDEI IUTI . O RECOMAND CU CALDURA ...