vineri, 2 ianuarie 2009

Sfaturi utile pentru gospodine




Înainte şi după sărbători tot timpul urmează curăţenia.Acum când oaspeţii au plecat la casele lor a rămas în urmă mizeria.Gospodinele se apucă de curăţenia de după sărbători astfel o să încerc să le vin în ajutor cu câteva trucuri de scoatere a petelor.
Scoaterea petelor
Petele de vin pot fi scoase cu orice alcool alb:ţuică, vodcă, alcool pur.Amestecă cu o cantitate egală cu apă, apoi tamponează insistent şi clăteşte.
Petele de ulei de pe haine pot fi scoase turnând detergent de vase pe ţesătură.Trebuie lăsate la înmuiat o oră, după care se trece la spălare.În cazul în care efectul nu este cel scontat, se repetă procedeul.Dacă petele de grăsime sunt proaspete, se aplică pastă de dinţi pe pată, apoi se lasă să se usuce, după care se freacă cu o perie.Freacă bine haina, las-o 60 de minute apoi spal-o cu detergent şi apă.
Petele de cafea se curăţă imediat cu o cârpă şi apă minerală sau oxigenată.Freacă insistent zona şi apoi spală haina normal.
Petele ruj se scot cu câteva picături de alcool medicinal deasupra petei şi apoi se clăteşte cu săpun lichid şi apă.
Muşamaua redevine impecabilă dacă o cureţi cu o lavetă înmuiată în lapte, apoi ştergi cu o cârpă uscată.
Fumul de ţigară dispare din încăpere cu uşurinţă dacă înmoi un prosop în apă rece, îl storci bine, apoi îl roteşti prin cameră până izul de fum dispare.

Niciun comentariu: