duminică, 11 ianuarie 2009

Mărarul


Mărarul este un ingredient esenţial utilizat în bucătăria europeană.Marii producători îi găsim în SUA, Franţa, India şi Rusia.
Beneficiile mărarului Este indicat ca mărarul să se consume crud datorită efectelor sale antioxidante pentru organism.În urma unor studii pe animale s-a constatat că tinctura extrasă din mărar, reduce inflamaţiile şi previne apariţia cancerului, totodată acesta este o sursă importantă de vitamina C. Fiind o foarte bună sursă de fibre, mărarul ajută la reducerea colesterolului din sânge. Problemele stomacului pot fi tratate cu seminţe de mărar.Pune 2 doua liguriţe de mărar într-o cană cu apă clocotită şi lasă-le să fiarbă aproximativ 5 minute.Bea în fiecare zi câte două căni înainte de fiecare masă şi durerile de stomac, crampele, balonările sau colicii vor dispărea ca prin minune. Respiraţia urât mirositoare poate fi îndepărtată cu o gargară cu tinctură de seminţe de mărar. Hipertensiunea se poate trata făcând următorul ceai:piseaza 2 linguri de seminţe şi opreşte-le în 500 ml de apă clocotită.Pune amestecul într-un termos şi lasa-l să stea acolo o oră, apoi strecoară preparatul şi bea câte 100 ml de lichid cu 30 de minute înainte de fiecare masă.Este indicat să urmezi acest tratament timp de două săptămâni. Dacă vrei să scapi mai repede de răceala, pisează o liguriţa de seminţe de mărar şi amestecăle cu cartofi fierţi.În cazul în care nu consumi aşa ceva , le poţi pune direct pe o felie de pâine sau le poţi inghiţi cu apă. Creşterea sânilor Dacă îţi doreşti sâni mai mari foloseşte uleiul de seminţe de mărar.Timp de trei săptămâni trebuie să îţi faci zilnic masaj cu mişcări uşoare către exterior şi interior, dar şi de la bază spre mameleon timp de minimum 10 minute la ambii sâni. Insomnii Înainte de culcare bea câte 100 ml de infuzie de seminţe de mărar pe care o prepari astfel:amestecă 5 linguriţe de seminţe, cu 500 ml vin roşu şi punele la fiert aproximativ 10 minute.Trebuie lăsate la infuzat circa 15 minute după care se strecoară şi se bea câte 2 linguriţe înainte de culcare.
O altă metodă prin care poţi alunga insomniile este cea a băilor fierbinţi cu seminţe de mărar.Se pune o lingură de seminţe în 300 ml apă clocotită şi se lasă să stea timp de 30 de minute, între timp pune într-un lighean apă caldă peste care adaugi infuzia.Tineţi picioarele în acest amestec de două ori pe săptămână seara câte 30 de minute. Cum se consumă mărarulSe consumă toate cele trei părţi ale plantei: bulbul, tulpina şi frunzele.Se îndepărtează tulpinile de bulb. Bulbul se pregăteşte la fel ca ceapa uscată. Tulpinile mărarului sunt întrebuinţate la supe, murături şi fripturi. Frunzele se folosesc în orice preparat pentru aromă.

Niciun comentariu: