miercuri, 28 ianuarie 2009

Dafin-întrebuinţări


Frunzele de dafin sunt foarte utilizate în bucătărie.Dacă sunt verzi sunt foarte amare, chiar dacă aromate.Prin uscare amăreala dispare şi rămâne doar aroma deosebită.Frunzele uscate pot fi gătite timp îndelungat şi nu trebuie o cantitate foarte mare.Frunzele de dafin se mai pun în marinate, în sosurile de roşii, în zacuscă.


Sănătate

Poate fi folosit ca prim ajutor împotriva intoxicaţiilor, a cazurilor de otrăvire, ba chiar şi împotriva stării de ebrietate.20-30 de frunze de dafin opărite cu o cană de apă şi lăsate la infuzat 20 de minute se transformă într-un vomitiv redutabil.O infuzie mai uşoară ajută împotriva răguşelii., pierderi vocii, infecţiilor gingiei.10 frunze de dafin într-o cană cu apă clocotită se lasă la răcit, după care se fac gargară şi clătiri ale gurii cu acest preparat.

Niciun comentariu: