Este un ingredient principal în bucătăria balcanică şi orientală.În supa de roşii este excelent, sau în salatele de primăvară.În ciorba de perişoare deoarece îi dă un gust aparte.Din busuioc uscat se poate face un sos foarte bun pentru peşte sau pui.Se prepară astfel:se pun 2 linguriţe cu busuioc uscat, amestecate într-o ceaşcă cu apă în care ai desfăcut 2 linguri cu făină, apoi se pune pe foc împreună cu o ligură de smântână.
Sănătate
Este aromatizant, este un excelent calmant al colicilor intestinale, absoarbe gazele, este stimulator al secreţiei de lapte la femeile în perioada de alăptare, reduce stările de vomă.
Uleiul volatil are proprietăţi antimicrobiene şi antifungice.Este eficient şi în diaree, balonări intestinale, ulcer gastric, vomă, bronşită, gripă, cefalee, anorexie, infecţii urinare.
Se prepară o infuzie dintr-o linguriţă de plantă la 200 ml apă clocotită şi se beau 3 ceaiuri călduţe pe zi, după mesele principale.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu