luni, 1 decembrie 2008

Ziua Natională a României la Piteşti














































Este ziua noastră...a românilor,zi în care se împlinesc 90 de ani de la Marea Unire.În această zi o parte dintre români sunt liberi iar alţi muncesc,cei liberi au decis să iasă la plimbare.
Cu ocazia acestei zile Primăria Piteşti şi Consiliul Judeţean Argeş a organizat o serie de evenimente.
Zeci de Piteşteni s-au adunat în faţa la cercul militar pentru a asista la spectacolul organizat cu ocazia acestei zile.
,,Treceţi batalioane române Carpaţii...”

Spectacolul a debutat cum nici că se putea altfel,Fanfara Argeşul interpretând cantecul ostăşesc ,,Treceţi batalioane române Carpaţi”.Cântec care chiar şi după atata timp are farmecul lui aparte,el trezeşte amintiri veteranilor de război,emoţii ce pot fi identificate uşor pe feţele acestora.
,,Trenule maşină mica..unde îl duci pe Ionică..”

Piteştenii cu mic cu mare s-au încins la hora mare şi sârbe pe cântecele populare. ,,Trenule maşină mică...” era pe buzele românilor, cei de vârsta a treia dasau pe ritmul acestei melodi.
Muzica şi dansurile populare interpretate de Ansamblul Folcloric Doina Argeşului i-a încântat pe piteşteni.E minunat să vezi că folclorul nu se pierde, că trezeşte spiritul românilor. Aici e ţara lui a folclorului, e al românilor şi e extraordinar.
Pe parcursul derulării acestui spectacol în centru oraşului se mai desfăşura şi o campanie intitulată ,,Îmbrăţişări gratuite”, iniţiată de Asociaţia Youth and Future în colaborare cu AIESEC Piteşti.Un grup de tineri ofereau îmbrăţişări gratuite oamenilor de pe stradă, menite să aducă zâmbetul pe buze oamenilor.
Spectacolul a fost încheiat aşa cum a început adică tot cu Fanfara numai că de această dată au cântat Hora Uniri, fapt ce i-a îndemnat pe români să se prindă în horă.
Oraşul şi-a luat straiele de sărbătoare, brazi sunt împodobiţi şi noi aşteptăm sosirea cu paşi repezi a sărbătorilor.
1 Decembrie este o zi cu încărcătură istorică pentru fiecare român în parte,un simbol al naţiuni române, de aceea cred cu tărie că oriunde am fi nu trebuie să ne fie ruşine că suntem români.

Niciun comentariu: