joi, 4 decembrie 2008

Carnea şi produsele din carne- sfaturi pentru consumatori

Mai este puţină şi vin sărbătorile de iarnă , zile pe care le sărbătorim alături de cei dragi moment în care ne place să facem un grătar , aşadar cred că nu ar strica să fim atenţi la ce cumpărăm.
Cu toţii când cumpărăm ar trebui să fim atenţi atenţi la aspectul exterior, culoarea , mirosul şi consistenţă cărnii.
Carnea proaspătă trebuie să prezinte o peliculă la suprafaţă, culoarea grăsimi şi consistenţa gustului să fie caracteristice speciei.Tendoanele să aibă aspect lucios elastic şi să fie tari iar suprafetele articulare să fie netede şi lucioase.Culoarea la suprafaţă trebuie să fie roz până la roşu iar în secţiune este lucioasă, uşor umedă, fără a fi lipicioasă având culoarea specifică speciei şi regiuni musculare respective.Consistenţa cărnii trebuie sa fie fermă, elastică în secţiune, este compactă iar la apăsarea cu degetul nu rămân întipărituri.Mirosul trebuie să fie plăcut specific animalului din care provine.Acestea sunt aspectele pe care carnea din magazine trebuie să o respecte
Carnea alterată prezintă o suprafaţă netedă şi lipicioasă uneori acoperită cu mucegai, grăsimea prezintă o coloraţie cenuşiu murdară şi are aspect mat.Are miros şi gust rânced iar tendoanele sunt moi şi acoperite cu strat de mucus.
Aveţi mare grijă la produsele pe care le cumpăraţi iar pentru a nu avea probleme de sănătate verificaţi întotdeauna perioada de valabilitate a produselor şi aspectul produsului.În cazul în care sesizaţi aspecte neplacute ale produselor cel mai bine este să nu le consumaţi şi să sesizaţi protecţia consumatorului.

Niciun comentariu: