miercuri, 10 decembrie 2008

Alcoolul...te poate face de râs


Mi se întâmplă tot mai des să văd pe stradă oameni aflaţi în stare de ebrietate.Majoritatea sunt bărbaţi însă nici femeiele nu fac excepţie.Uneori mă întreb de ce consumă ei atât de mult alcool?!...De plăcere, din cauza greutăţilor, probleme în dragoste, lipsa unui job aşa răspund cei care consumă destul de des alcool.
Să fie oare asa?...eu nu le-aş da dreptate sunt atât de mulţi oameni care au probleme şi pe care mai degrabă le rezolvă prin discuţii cu familia şi fără a se îneca în băutură care practic nu aduce nici o rezolvare.
Nu zice nimeni să nu consumi deloc, dar să nu îti pui în cap, trebuie sau cel puţin ar trebui să existe o limită pentru fiecare.E atât de urât să mergi pe stradă şi să observi câte gesturi obscene şi ruşinoase fac, încât uneori noi ceilalţi oameni care nu ne aflăm în stare de ebrietate ne ruşinam de nesimţirea lor.Se fac singuri de râs şi apoi se miră de ce sunt respinşi de cei din jur.Uneori aceşti oameni sunt foarte periculoşi, iar seara cand îi văd prefer să îi evit pentru că nu şti cum pot reacţiona.Uneori se iau de femei, de copii, de oricine le iese în cale.
Se spune că alcoolul este şi o boală pentru unii greu de depăşit cei care nu îsi revin ajung să se rateze, uneori sunt cei care îi vedeţi pe stradă în stări jalnice.
Alcoolul se consumă la petreceri sau oricând cu condiţia să se facă moderat, astfel poate aduce beneficii organismului, cum ar fi cel de a proteja inima.
Femeiele gravide sau cele care doresc să ramână gravide, cei care conduc maşini, cei care iau medicamente nu trebuie să consume deloc alcool.
Cei care nu se pot lăsa de acest viciu ar trebuie să ceară ajutor specializat, e păcat să îşi distrugă viaţa şi familia pentru băutură.

Niciun comentariu: