vineri, 20 februarie 2009

Vinul roşu bun pentru sănătate


Chiar şi Hipocrate, părintele medicinei îl recomanda în cazul diferitelor afecţiuni.Era recomandat drept o băutură dietetică hrănitoare, pansament pentru răni şi agent de scădere a febre.Un pahar pe zi este considerat un elixir pentru buna funcţionare a organismului.Specialiştii recomandă ca paharul de vin să fie băut seara întrucât asimilarea este mai lentă.

Vinul roşu întăreşte imunitatea, mărind astfel capacitatea de apărare a organismului împotriva bolilor.

Accelerează metabolismul, măreşte arderile şi astfel elimină mult mai repede toxinele din corp.Este recomandat în curele de slăbire.Împiedică îmbătrânirea prematură a ţesuturilor.

Ajută la normalizarea colesterolului.

Are o acţiune relaxantă asupra creierului.Combate cancerul şi estompează efectul nociv al acestuia şi chiar îi opreşte evoluţia.Protejează celulele şi împiedică degenerarea lor, este unul dintre cei mai puternici antioxidanţi existenţi în stare naturală.

Prin studii recente s-a demonstat că previne maladia Alzheimer, riscul apariţei fiind diminuat în proporţie de 75% la cei care beau zilnic vin roşu.

Atenţie însă consumul în exces duce la apariţia afecţiunilor hepatice şi a bolilor cardiovasculare.

Un comentariu:

Geocer spunea...

Postarea aceasta imi aminteste de o epigrama veche, dar la fel de buna ca un vin rosu vechi :
In vino veritas, spuneau
Latinii cand se chercheleau.
Vecinu-mi spune de-i pilit
Ca-n vin e metabisulfit.