sâmbătă, 7 februarie 2009

Anasonul-întrebuinţări


Este foarte bun dacă îl adaugi în prăjiturile cu fructe, produsele de panificaţie sau fursecuri.Merge foarte bine şi la friptura de porc, la mâncărurile de legume şi la reţetele cu peşte şi fructe de mare.Seminţele de anason se mai folosesc şi la fabricarea unui rachiu tradiţional în ţări precum Grecia, Turcia sau Liban.Se bea amestecat cu puţină, căpătând culoarea albă.


Sănatate

Consumate sub formă de infuzie favorizează digestia, tratează afecţiunile respiratorii, calmează colicile abdominale.Pentru femeile care alăptează tratamentul cu infuzie din bobiţe măreşte secreţia de lapte.

Un comentariu:

valy spunea...

Buna Daniela, mareste titlul blogului sau adauga la carti favorite, filme,etc. pentru ca se intra greu la tine, adica pe pagina de web pe care multi nu stiu ca trebuie accesata pentru a ajunge pe blog(titlul blogului nu se vede si nu se poate accesa pagina):)))

Numai bine!