sâmbătă, 21 februarie 2009

Menta


Menta este utilizată atât în bucătărie cât şi ca remediu al unor afecţiuni.

Astfel grecii utilizează menta în bucătărie la salate de crudităţi sau sucul de roşii şi atunci când fac mielul la cuptor.
Produsele naturiste care conţin mentol alină durerile în gât şi reduc inflamaţiile, calmează nasul iritat şi durerile de cap provocate de febră, alină crizele de astm.
Un ceai de mentă este un ajutor în indigestii şi stări de greaţă.Alungă durerile de stomac şi este recomandat şi pentru cei care au pietre la rinichi.
Combate iritaţiile şi mâncărimea, de aceea este folosit la fabricarea şampoanelor.Cremele pe bază de mentă vindecă acneea.Amestecul de ulei de măsline cu ulei de mentă face pielea uscată mai catifelată aşa că îl poţi utiliza pentru coate sau călcâie sau pentru calmarea usturimii provocate de arsurile solare.
Infuzia de mentă, consumată constant după vârsta de 40 de ani, întârzie apariţia menopauzei.Aroma mentei calmează, înviorează şi binedispune.
Vara îţi poţi răcori picioarele umflate şi iritate făcând un masaj cu uleiul de mentă.În anotimpul rece poţi face băi calde cu sare şi mentă pentru a scăpa de oboseală.

Niciun comentariu: