luni, 21 septembrie 2009

"Prietenul adevărat la nevoie se cunoaşte"

"Prietenul adevărat la nevoie se cunoaşte"...aşa este. În viaţă ai nevoie de prieteni însă de prieteni adevăraţi, nu doar din categoria celor care vor doar să se folosească de tine. În cea de a doua categorie se pot încadra mai mulţi însă în prima îi regăsim pe câţiva.
Atunci cînd treci prin anumite greutăţi sau evenimente importante, se vântură şi prietenii şi realizezi pe câţi dintre ei te poţi baza. Dar nu e nici o tragedie, mai bine mai puţini şi buni....
Uneori rămânem totuşi cu o urmă de regret, pentru că sunt oameni alături de care ai petrecut ani, şi despre care ai fi putut să spui că nu o să îmi facă una ca asta...şi speri până în ultimul moment... dar din păcate...odată cu speranţa moare şi prietenia.
Nu reuşim niciodată să îi înţelegem pe oameni, fiecare este liber să decidă pentru el, cred însă că, măcar de dragul unor ani petrecuţi împreună ar trebui să existe sinceritatea, chiar dacă uneori e dureroasă, prefer însă adevărul în faţă, oricât de dureros ar fi, decât o minciună pompoasă.
Să nu credeţi că am scris acest comentariu pentru că nu am prieteni, am, însă ceea ce vreau să spun este să aveţi grijă cum vă alegeţi prietenii.
Un proverb spune aşa: "Fereşte-mă Doamne de prieteni, că de duşmani mă feresc singur".

2 comentarii:

Anonim spunea...

acest eseu a fost cel mai frumos pe care lam citit

Anonim spunea...

Foarte frumos..bine spus doamne fereste-ma de prieteni ca de dusmani ma feresc singur..asa'i prietenii tii alegi cu mare grija caci sunt multi care doar profita de bunatatea pe care le'o oferi...si eu am patit asa..si nu mai pot crede in nimeni...doar in cine simt eu ca e un prieten adevarat