duminică, 4 octombrie 2009

Oţetul


Oţetul este utilizat încă din cele mai vechi timpuri. Şi nu e de mirare având în vedere calităţile nemaipomenite ale acestui lichid, cu miros înţepător. Acesta este utilizat în bucătărie pentru a da un gust mai acrişor salatelor, diverselor preparate, este folosit la prepararea murăturilor dar şi pentru a dezinfecta chiuveta, faianţa şi pentru a elimina mirosul neplăcut din frigider.

Are efect anticalcar dacă este aplicat pe chiuvete, în spaţiile greu accesibile din spatele robinetelor, în maşina de spălat rufe şi alte metale.

Îndepărtează mucegaiul şi scoate petele, tot ce trebuie să faceţi este să aplicaţi oţetul direct pe pete şi să îl lăsaţi să acţioneze, după care trebuie să clătiţi.

Oţetul curăţă argintăria, suprafeţele lucioase, geamurile, pardoseala. Poate fi uitlizat în grădină la îndepărtarea gândacilor, trebuie doar să combinaţi un litru de oţet alb cu o jumătate de litru de apă şi să îl pulverizaţi pe plante la sfârşitul zilei.